tel:+ 091 491 85 35

Novost

Additional image
ah ta lektira

‘Ah, ta lektira, ne da mi mira’ stiže u Zagreb

Zagreb se priprema za poseban kazališni događaj koji će sigurno oduševiti i najmlađe i odrasle. Popularna predstava “Ah, ta lektira, ne da mi mira”, nakon što je obišla preko stotinu osnovnih škola širom Hrvatske, stiže u glavni grad. Ova jedinstvena lutkarsko-glumačka predstava, namijenjena nižim razredima osnovne škole, donosi zabavno i edukativno iskustvo koje se bavi aktualnom problematikom – padom interesa za čitanje među djecom.

U suvremenom svijetu, gdje tehnologija dominira svakodnevicom, knjiga postaje sve manje prisutna u životima mladih. “Ah, ta lektira, ne da mi mira” preispituje ovaj trend kroz šarmantne pustolovine likova iz lektirskih djela. Ti likovi, suočeni s izazovom zaborava, hrabro se bore za svoje mjesto u mašti i srcima mladih čitatelja. Kroz lutkarsko-glumačke elemente, predstava ima za cilj probuditi kod najmlađih zanimanje za knjigu kao temelj intelektualnog i socijalnog razvoja.

Jakov Jozić, redatelj predstave, s ponosom ističe da je ovo potpuno autorsko djelo, u kojem sudjeluje troje mladih, talentiranih profesionalnih glumaca. Njihova izvedba oživljava priču i prenosi važnu poruku o vrijednosti knjige.

Predstava će se održati u Klubu Kazališta Komedija na adresi Cesarčeva 2, u subotu, 1. listopada u 10 sati. Ulaznice su dostupne za online kupnju ili na blagajni kazališta Komedija, što omogućava svim zainteresiranima da postanu dio ovog kazališnog doživljaja.

Posebno iznenađenje čeka posjetitelje u vidu slikovnice, inspirirane radnjom predstave. Slikovnicu je izdao Studio Moderna, a tekst je napisala scenaristkinja predstave i glumica Hana Kunić. Ilustracije potpisuje Valentina Briški, poznata hrvatska ilustratorica. Ova slikovnica ne samo da donosi priču na papir, već i potiče djecu na čitanje, istovremeno služeći kao predivna uspomena na kazališno iskustvo.

Zagreb, pripremi se za predstavu koja slavi maštu, knjigu i kreativnost! “Ah, ta lektira, ne da mi mira” čeka vas, spremna da očara i najmlađe i one koji se mladima osjećaju. Ne propustite ovu priliku da budete dio magije!